VELKOMMEN I NYDELSERNES LAND KÄRNTEN

Kulinariske oplevelser i regionen Nassfeld-Pressegger See

På vore campingpladser kan gæsterne ikke blot nyde det betagende panorama der udspiller sig for øjnene, men også glæde sig over de kulinariske højdepunkter i regionen.

I Østrigs sydligste delstat har landbruget altid været en vigtig kulturél faktor. Selv i dag er det uadskilleligt fra regionen, og mange fødevarer fremstilles lokalt, bearbejdes og serveres på restauranter og gasthause. 

Fisk fra søer med drikkevandskvalitet, honning fra bier, der samler nektar i en helt intakt natur. Køer, der græsser på de alpine græsgange fra juni til september og leverer den værdifulde mælk til de legendariske oste, Gailtaler Almkäse.

Få kendskab til disse kulinariske højdepunkter - mulighederne er der på "s'Wirtshaus" og "Waldschenke"

Også for de gæster, der ønsker at finde andre muligheder lidt længere væk fra vore campingpladser, er der andre anbefalelsesværdige spisesteder i området:

"Bärenwirt"med sit typiske, østrigske køkken.

"Seestubn - Zum Alois" (fra maj til september) serverer fisk og grillede specialiteter ved siden af Schluga strand ved Pressegger See. (Vintertips: fra december til april finder du teamet fra "Seestubn" i restaurant "Zum Alois" i Tröpolach, direkte ved dalstationen Millenium Express).

Søger du specielle gode og jordnære retter, så aflæg et besøg i det rustikke gasthaus "Zum Feierabend" i Untervellach eller restaurant "Alpen Adria".

Gasthof Waldemarkan du nyde regionale delikatesser af produkter, hvoraf det meste er produceret på eget landbrug. Samtidig har du fra terrassen en fantastisk panoramaudsigt fra Nassfeld til Pressegger See. 

Hvis det skal være noget sødt, er du i gode hænder på konditori Konditorei "Semmelrock"lige i centrum af Hermagor. 

Egger Alm, ligger som en smuk højslette og er fra Hermagor gjort tilgængelig via en asfalteret vej. Den er velegnet til mountainbike, vandre- og spadsereture. Og efter en travl dag på denne Alm er der tid til afslapning i ”Gasthaus der Alm” eller Gasthaus zum Rudi. 

WDerudover kan vi anbefale Naggler Alm, Möselalm eller Kohlröslhütte, som om sommeren ofte er målet for mountainbiketure med Norbert Schluga jun. (N3).