• [Translate to Niederländisch:] Nockbergaussicht
  • [Translate to Niederländisch:] Radfahren am Weissensee

EXCURSIES IN DE ZOMER

Bezienswaardigheden ontdekken, je een met de natuur voelen en Aha-Erlebnisse beleven 

Garnitzenklamm - 2 km

In het Kärntner Gailtal heeft de Garnitzenbach in de loop van de geschiedenis een 4 kilometer lange kloof in het gesteente van de Karnische Alpen gegraven - de Garnitzenklamm. Ze dankt haar ontstaan enerzijds aan een geologische breukzone in het gebergte, die aan het wegvlietende water minder weerstand bood als de haar omgevende rotsformaties. De Garnitzenklamm is zo ongeveer 10.000 jaar oud.

>> naar de Garnitzenklamm 

Nassfeld - 8 km

 

Niet alleen ’s winters maar ook ‘s zomers is het Nassfeld een excursie waard. . De meest uiteenlopende attracties - zoals bijv. Pendolino, de langste zomer-rodelbahn in Kärnten, de modelkaasmakerij Tressdorfer Alm of de Waterwandelweg Acqua Trail - bieden ontspanning genoeg voor groot en klein. 

>> naar het Nassfeld 

Klimparcours

Onze suggesties: 

>> naar de klimparcours 

Villach - 45 km

Bruisend leven, city-flair bij uitstek, zijdelingse blikken “ins Blaue und Grüne”: Dat vind je in de dynamische en spannende stad Villach in het hart van Kärnten. Wat een stad, wat een flair! Villach: een jonge, chique trendsetter met charme en historie. Villach: Waar Kärntner levenslust mediterrane zonne-uren treft. Villach: Dat betekent traditie aan de pols der tijd. Ideaal voor stedentrips - met flaneren, shoppen, cultuur en culinair genieten . 

>> naar Villach 

Burg Landskron - 50 km

Uniek in Europa hebben de valkeniers Franz Schüttelkopf en Michael Holzfeind een internationaal erkende roofvogel-zoo ontworpen. Ze hebben hun ervaringen van tientallen jaren in ieder detail van dit park gegoten. Indrukwekkend voor alle bezoekers zijn de vederlichte voorstellingen met de vrij vliegende vogels.

>> naar Burg Landskron 

Venetië - 240 km

Venetië inspireert al eeuwen reizigers en kunstenaars. Vakantiegangers kunnen historische paleizen bezichtigen, romantische gondelvaarten maken of zwemmen bij het Lido. Een der mooiste steden ter wereld ligt praktisch om de hoek: in het noordoosten van Italië ligt Venetië op vasteland en eilandengroep in de Adriatische Lagune.

>> naar Venetië 

Nockbergen - 70 km

In de frisse bergatmosfeer en het versterkende hoogteklimaat van de Alpen wordt wandelen een bijzondere belevenis. Adembenemend is weliswaar op veel plekken het bergpanorama, maar de zachte welvingen van de Nockbergen zorgen ervoor, dat niemand snel buiten adem raakt. De unieke fauna en flora in het biosfeerpark Nockbergen herbergt talrijke verrassingen. 

>> naar de Nockbergen

Klagenfurt - 80 km

Klagenfurt telt net iets meer dan 100.000 inwoners. Klagenfurt is de zuidelijkste Landeshauptstadt van Oostenrijk, het historische, economische en culturele hart van het Bundesland Kärnten. De aantrekkingskracht van de “Lindwormstad” overstijgt echter verre de grenzen van het Land, ze heeft zich een positie verworven als belangrijk centrum in het gebied Alpen-Adria.

>> naar Klagenfurt

Tarvis-Markt - 30 km

Voor alle kooplustigen rondom de Oostenrijkse grens is er de Markthal in Tarvisio / Italië. Kleding, tassen, riemen, lederwaren, etc. alles is er te koop. Niet vergeten af te dingen! Ook levensmiddelen als pasta, spek en andere vleesproducten zijn er te koop! Souvenirs voor wie je liefhebt zijn natuurlijk ook voorhanden.

>> naar Tarvis 

Lesachtal - 70 km

Lesachtal is een gemeente in Kärnten. Ze omvat met de plaatsen Liesing, Maria Luggau, Birnbaum en St. Lorenzen het westelijk tweederde deel van het Kärntner Lesachtal tussen de Tiroler grens en Kötschach-Mauthen. Of je nu een actieve vakantie van plan bent, je culinair wilt laten verwennen of gewoon nu eenmaal wilt "afhaken" – In het Lesachtal is er iets voor ieders gading...

>> naar Lesachtal

Speckfest in Hermagor - 2 km

Karakteristiek voor het EU-beschermde Gailtaler spek zijn de rode kleur en het sneeuwwitte vet. Het Gailtaler spek kenmerkt zich door een mild zoute, geprononceerde pekel-, rook- en vleessmaak, die licht gekruid is. Het is vast in consistentie, heeft een zachte beet en smelt op de tong.

>> naar Speckfest 

Pyramidenkogel - 70 km

Adembenemend schroeft zich de met zijn 100m wereldwijd hoogste uitkijktoren van hout in de hemel. Geniet vanuit 920m hoogte een uniek panorama over Kärnten en zijn indrukwekkend merenlandschap (Wörthersee, 4-Seental Keutschach). Het hoogste platform biedt 360 graden panorama op schitterende meren, ingebed tussen sappig groene heuvels en de bergtoppen der Karawanken.

>> naar Pyramidenkogel 

Burg Hochosterwitz - 90 km

De wapenkamer, de wapenverzameling en de interessante schilderijenverzameling uit de tijd van de Renaissance getuigen van de geschiedenis van deze unieke vesting. Naast de mogelijkheid van beklimming door de historisch interessante 14 burchtpoorten kunt u de Burg ook bereiken met de Fürst-Max-spoorweg.

>> naar Burg Hochosterwitz 

Großglockner - 70 km

Het hooggebergte en de Großglockner: Wat eens slechts voorbehouden was aan geoefende bergbeklimmers, is sinds de aanleg van de Hochalpenstraße een belevenis voor groot en klein, dat zich mag verheugen in onafgebroken enthousiasme en fascinatie. Sinds 1935 is er veel veranderd. De weg werd breder, veiliger en comfortabeler. 

>> naar Großglockner 

Weissensee - 25 km

Van de krap 23 km lange oever is slechts ongeveer 1/3 spaarzaam bebouwd -de rest is een paradijs! Een wandelparadijs in de ongerepte bergwereld, om een fjordachtig meer waarvan het water drinkbaar is. Wandel door 76km2 beschermd landschaps- en natuurgebied. ‘s Winters is de tot 60 cm dikke, met 6,5 km² grootste, aaneen gesloten natuurijsvlakte van Europa de hoofdattractie in dit paradijs.

>> naar Weißensee

Julische Alpen - 35 km

De Julische Alpen liggen zuidelijk van Villach / Kärnten / Österreich, daarvan gescheiden door de bergketen der Karawanken, en liggen tegenwoordig voor ongeveer tweederde op Slowenisch staatsgebied, en voor eenderde in Italië. Tot de eerste wereldoorlog had ook Kärnten een aandeel in de Julische Alpen (Luschariberg, Montasch, Wischberg, Raibl, Predil, Mangart).

>> naar de Julischen Alpen

Käsefestival - 35 km

Een van de waardevolste culinaire ambassadeurs van onze regio is het “Käsefestival”, dat ieder jaar talrijke bezoekers uit binnen- en buitenland in onze marktgemeente brengt. Daarmee kreeg dit culinaire feest al heel lang een belangrijke sociale betekenis, en is een waardevol uithangbord en economische impuls voor onze unieke streek.

>> naar Käsefestival

Polentafest - 20 km

Al meer dan 20 jaar wordt het Polentafeest in Nötsch gevierd en het bewijst ieder jaar hoeveel er met polenta mogelijk is. Als bijgerecht bij vlees, vis en “Frigga”, als pastavulling of zoet als “Polentabuchteln”. “Sterz” of "Plentn" is een veelzijdig product, dat de creativiteit van de kok nauwelijks grenzen stelt. Om het genot der gourmet te vervolmaken, worden alle gerechten op de juiste borden geserveerd.

>> naar Polentafest