FIETSEN EN MOUNTAINBIKEN IN DE REGIO NASSFELD-PRESSEGGER SEE

Gezellig met de fiets het zonnige zuiden ontdekken

De Regio  Nassfeld-Lesachtal-Weißensee is bijzonder geschikt voor gasten, die zich de nabije omgeving en natuur, zonder al te grote inspanning, met de fiets verkennen willen. 

In het dal-gedeelte van het Gail- en Gitschdal zijn er meer dan 100 km, vlakke, grotendeels geasfalteerde fietspaden, die door bossen of langs rivieren voeren en U brengen in dromerige dorpjes. 

Onze beide campings liggen direct middenin de zogenoemde Gailtal Radweg R3 en zijn daarom ideale uitgangspunten voor het verkennen van onze heerlijke omgeving.

Wij organiseren in elk seizoen wekelijkse gezins-fiets-uitstapjes, waarbij zowel onze kleine gasten als ook Oma’s en Opa’s gemakkelijk kunnen meekomen. De tours voeren bergaf, langs de Gail en zijn lieflijke dorpjes. Talrijke afstappunten – bijv. Fischzucht Zerza in Waidegg - wachten op uw rustmoment. 

Een voorbeeld van onze fietstochten zou een dagtochtje voor U en uw gezin kunnen zijn in de richting van Villach. De terugreis gaat moeiteloos met de trein. Vanzelfsprekend wordt ook hier een rustpauze ingelast, met de mogelijkheid om op adem te komen. De "Schütter Alm", een kleine Almhütte in het dal, leent zich daar uitstekend voor. De idyllisch in haar omgeving ingebedde Alm, biedt een rijke keuze aan traditionele specialiteiten (spek, kaas, etc.) uit de streek.

Onze fiets-excursies zijn rond de 35 tot 45 km lang (ca. 4 - 5 uur) en daardoor geschikt voor ieder, groot, klein, oud of jong. 

Normale city-bikes kunnen bij ons op beide campings gehuurd worden. 

Sportief actief genieten van de wonderschone natuur  

Wilt U uw vakantie sportief actief doorbrengen en daarbij land en volk leren kennen? Dan zijn onze begeleide mountainbike-tours wat U zoekt. Tank nieuwe energie op de talrijke tochten en beloon uzelf aansluitend met een rustpauze op een van de talrijke Almen in onze streek. 

Zowel voor beginners als gevorderden, bieden wij wekelijks – al naar seizoen - een breed palet aan begeleide tours aan. 

Mountainbikes, ook voor gevorderden, kunnen vlak naast onze Schluga Camping Hermagor (ca. 200 m) in het  Bike-Paradies gehuurd worden. 

Hier een keuze uit onze mountain-bike tours: 

>> Mountainbike-beginners tour:

Hier kunnen allen, die nog nooit of niet zo vaak met de mountainbike op weg waren, hun eerste "stappen" maken. Doelgroepen zijn beginners en kinderen & jongeren, die de basistechniek en het "echte" rijden en gebruiken van bikes willen leren.

Afstand: ca. 15-20 km; Hoogteverschil: ca. 300 Hm; Duur: ca. 2 uur.

Voorbeelden: Radniger Wasserfall, Siebenbrünn, Egg-Forst

>> Mountainbike-gevorderden tour:

Hierbij worden alle gevorderde Mountainbikers/innen uitgenodigd, aan een wat veeleisender mountainbike-Tour deel te nemen. Wij verkennen hierbij de nabije omgeving.

Afstand: ca. 30-50 km; Hoogteverschil: ca. 500-700 Hm; Duur: ca. 2-3 uur

Voorbeelden: Möselalm, Egger Alm, Poludnig, St. Steben

BLOG: Schluga Storys Radfahren

Weissensee in Kärnten

Im Schluga Camping Hermagor ist der Frühling angekommen. In diesem Beitrag möchten wir allen Aktivurlaubern eine spannende und interessante Biketour vorstellen! Die einzelnen Stationen lauten: Nassfeld – Lesachtal – Weissensee – Radnig Alm. Ein funktionstüchtiges Mountainbike (Hardtail reicht völlig aus), entsprechende Ausrüstung und ein wenig Kondition vorausgesetzt – und Ihr werdet jede Menge Spaß bei der Tour haben …

weiterlesen nl »