EXCURSIES IN DE WINTER

Ook ’s winters wachten talloze excursies om door jou ontdekt te worden. 

Nassfeld - 8 km

Het Nassfeld, Kärntens grootste ski-gebied, bevindt zich maar een paar kilometer met de auto (8 km) van onze camping. Meer dan 110 km gezinsvriendelijke en perfect geprepareerde pistes staan je ter beschikking. Bovendien biedt de uitstekende infrastructuur ook buiten de pistes vele sportieve en gezonde vrijetijds-activiteiten. 

>> naar het Nassfeld

Weissensee - 25 km

’s Winters vriest de Weissensee dicht tot de met 6,5 km² grootste natuur-ijsvlakte van Europa. Rond 25 km geprepareerde ijsbanen voor schaatsers en wandelaars vind je nergens anders, zeker niet in een zo mooi en rustig landschap.

Alle ijssporters vinden hier perfecte condities en heel veel ruimte zonder drukte. 

>> naar de Weissensee

 

Lesachtal - 70 km

Helemaal ontspannen, eropuit & genieten – Offline vakantie in het dal met de ongereptste natuur van Europa. Speciaal ’s winters vind je hier talloze mogelijkheden – bijv. langlaufen, ski-tochten, wandelen op sneeuwschoenen, enz. – om actief en sportief de prachtige natuur in onze streek te ontdekken. 

>> naar het Lesachtal 

Villach - 45 km

Bruisend leven, city-flair bij uitstek, zijdelingse blikken “ins Blaue und Grüne”: Dat vind je in de dynamische en spannende stad Villach in het hart van Kärnten. Wat een stad, wat een flair! Villach: een jonge, chique trendsetter met charme en historie. Villach: Waar Kärntner levenslust mediterrane zonne-uren treft. Villach: Dat betekent traditie aan de pols der tijd. Ideaal voor stedentrips - met flaneren, shoppen, cultuur en culinair genieten. 

>> naar Villach 

Venetië - 240 km

Venetië inspireert al eeuwen reizigers en kunstenaars. Vakantiegangers kunnen historische paleizen bezichtigen, romantische gondelvaarten maken of zwemmen bij het Lido. Een der mooiste steden ter wereld ligt praktisch om de hoek: in het noordoosten van Italië ligt Venetië op vasteland en eilandengroep in de Adriatische Lagune.

>> naar Venetië 

Nockberge - 70 km

De regio Nockberge schittert met vele facetten: De 4 skigebieden Turracher Höhe, Hochrindl, Innerkrems en de Falkert bieden perfecte pistes, gecombineerd met moderne stijgmogelijkheden. Drie nieuwe afdalingen wachten ginds op de Turracher Höhe om met “schwung”ontdekt te worden. De geliefde figuren uit de kinderserie Heidi garanderen op de Falkert speelse lessen in de sneeuw.

>> naar de Nockbergen

Klagenfurt - 80 km

Klagenfurt telt net iets meer dan 100.000 inwoners. Klagenfurt is de zuidelijkste Landeshauptstadt van Oostenrijk, het historische, economische en culturele hart van het Bundesland Kärnten. De aantrekkingskracht van de “Lindwormstad” overstijgt echter verre de grenzen van het Land, ze heeft zich een positie verworven als belangrijk centrum in het gebied Alpen-Adria.

>> naar Klagenfurt

Tarvis-Markt - 30 km

Voor alle kooplustigen rondom de Oostenrijkse grens is er de Markthal in Tarvisio / Italië. Kleding, tassen, riemen, lederwaren, etc. alles is er te koop. Niet vergeten af te dingen! Ook levensmiddelen als pasta, spek en andere vleesproducten zijn er te koop! Souvenirs voor wie je liefhebt zijn natuurlijk ook voorhanden.

>> naar Tarvis 

Pyramidenkogel - 70 km

Adembenemend schroeft zich de met zijn 100m wereldwijd hoogste uitkijktoren van hout in de hemel. Geniet vanuit 920m hoogte een uniek panorama over Kärnten en zijn indrukwekkend merenlandschap (Wörthersee, 4-Seental Keutschach). Het hoogste platform biedt 360 graden panorama op schitterende meren, ingebed tussen sappig groene heuvels en de bergtoppen der Karawanken.

>> naar Pyramidenkogel