WELKOM IN HET LAND DER GENIETINGEN KÄRNTEN

Culinaria in de regio Nassfeld-Pressegger See

Op onze campings genieten de gasten niet alleen van het het adembenemende panorama, maar ook van de culinaire highlights in de regio.

In Oostenrijks zuidelijkste bondsland was de horeca altijd al een cultureel belangrijk onderdeel. Ook vandaag nog is zij onverbrekelijk verbonden met de streek. Juist door die band kunnen vele levensmiddelen direct ter plaatse verkregen worden en door de restaurateurs op het bord geserveerd worden. 

Vis uit de meren met drinkwaterkwaliteit. Honing van bijen die in de nog geheel onbedorven natuur van bloem tot bloem vliegen. Koeien die van juni tot september op de bergweiden van de streek genieten van smakelijke kruiden en zo de hoogwaardige melk voor de Gailtaler Alm-kaas leveren.

Maak eens kennis met de culinaire highlights: de teams van "s'Wirtshaus" en de "Waldschenke" verheugen zich op uw bezoek. 

Ook voor de gasten, die buiten onze campings "over de bordrand kijken" willen, zijn er in de omgeving nog meer aan te bevelen restaurateurs:

de "Bärenwirt"overtuigt met zijn typisch Oostenrijkse keuken.

De "Seestubn - Zum Alois" (van mei tot september) serveert vis- en grillspecialiteiten direct naast ons Schluga Strand aan de Pressegger See (tip voor de winter: van december tot april vindt U het team van de "Seestubn" in het restaurant en de après-ski bar "Zum Alois" in Tröpolach, direct bij het Talstation van de Millenium Express).

Bijzonder goede keuken van eigen bodem kun je genieten in de autentieke Gasthof "Zum Feierabend" in Untervellach en in het restaurant van het Hotel "Alpen Adria" eet je eveneens voortreffelijk.

In de Gasthof Waldemar geniet je van heerlijke hapjes uit de streek van produkten, die grotendeels op de eigen boerderij geproduceerd worden. Tegelijkertijd heb je op het terras een onvergelijkelijk panoramisch uitzicht van het Nassfeld tot aan de Pressegger See. 

Als je liever eens wat zoets wilt proeven, moet je Konditorei "Semmelrock"direct in het centrum van Hermagor, eens proberen. 

Ook de prachtige almen (bergweiden) van onze streek willen we niet vergeten, waarop je de beroemde Gailtaler Almkäse uen een hartig tussendoortje kunt eten. Wij bevelen aan: 

de Egger Alm, die op een wonderschoon hoogplateau ligt (van Hermagor via een geasfalteerde weg te bereiken) en prima geschikt is om te mountainbiken, rond te dwalen of te wandelen. De nodige hartversterking na een vermoeiende maar gezonde dag op deze alm vindt je in het Gasthaus van de alm of in het Gasthaus zum Rudi. 

Verder raden wij aan de Naggler Alm ((denk aub aan de rustdag op maandag), de Möselalm of ook de Kohlröslhütte,die ‘s zomers ook vaak het einddoel van de mountainbike-tours met Norbert Schluga junior (N3) zijn.